Løft og transport af fødevarer


Det kan være en udfordring at finde en løfteløsning, der er egnet til løft og transport af fødevarer, og som kan bruges i krævende arbejdsområder med skrappe sanitære krav. Der findes heldigvis en smart løsning. Ved at benytte sig af særligt udstyr til vakuumløfter, eller Protema løftevogne udført i passende materialer, er det muligt at finde en let løsning til løft på fx slagterier, bagerier, i storkøkkener - og i andre pakkerier eller produktioner, hvor maskinerne kan komme i kontakt med fødevarer. 

Løft med vakuumløfter direkte på fødevarer
Løft med vakuumløfter direkte på fødevarer


Rustfrie løfteværktøjer og FDA-godkendte materialer
Har du brug for at løfte direkte på maden? Det kan fx være frosne klumper af kød, fedtblokke, lakridsblokke, ost eller andre fødevarer – så kan det godt lade sig gøre! 
Vores vakuumløftere VacuMyggen og VacuCobra kan fås med FDA-godkendte løfteslanger - og bliver de udstyret med en special, FDA-godkendt sugekop udført i silikone, så er de ideelle til håndtering af fødevarer. Det bliver hermed muligt at løfte direkte på maden. Ovenfor ses et eksempel på håndtering af frosne kødblokke med vakuumløfter. Vores vakuumløftere fås i rustfrie modeller, så de passer ind i miljøet. Selve vakuumpumpen kan med fordel monteres i et andet rum, så der ikke er nogen luftpåvirkning i rummet.

FDA-godkendt silikone sugefod
FDA-godkendt silikone sugefod

Rengøring med lethed
Udover TAWI vakuumløftere, er det også muligt at håndtere fødevarer med vores Protema løftevogne. Der findes forskellige modeller, en Protema løftevogn kan fx fås med FDA-godkendte plastkåber.
Protema CR80-modellen er konstrueret til anvendelse i arbejdsområder med høje sanitære krav, og kan derfor med fordel bruges i fx food- og pharma-industrien. 
Løftevognen har en lukket konstruktion, hvor alle elektriske dele er indkapslet. Det betyder, at den uden problemer kan rengøres med højtryksrenser. De glatte rustfri overflader og de slebne svejsninger medvirker til at kun et absolut minimum af partikler opsamles og lagres. En åbning i chassiset til drivbæltet gør det muligt også at rengøre løftemekanismen på daglig basis.
Her kan du læse meget mere om Protema CR80.


Fødevarestyrelsens glade smiley

Vi har fået en glad smiley af Fødevarestyrelsen for vores produkter, der kan komme i kontakt med fødevarer. Det betyder, at du trygt kan benytte løfteudstyr fra TAWI til løft og transport af fødevarer i alle type miljøer.
Læs vores kontrolrapport her.Fødevarestyrelsens glade smiley
Fødevarestyrelsens glade smiley 

Vil du vide mere?
Kontakt os på mail mail@tawi.dk, telefon 86172266, eller via vores kontaktformular, så finder vi sammen en smart løsning, der passer dig.