Kom arbejdsskaderne i forkøbet...


Det er desværre et faktum, at der sker rigtig mange arbejdsulykker og arbejdsskader i forbindelse med løft, bæring og anden manuel håndtering. Hvis man ikke tænker i ergonomiske løsninger, kan konsekvenser som ødelagt ryg, ømme skuldre, og trætte, brugte arme være nogle af de eftervirkninger, man som medarbejder må se i øjnene og tage med sig hjem efter en lang arbejdsdag på lageret, i produktionen, eller mange andre steder på arbejdspladsen, hvor håndteringen af emner foregår med manuel kraft.

Ved at overveje ergonomiske løfte- og håndteringsmuligheder er det muligt at komme arbejdsskaderne i forkøbet.  

Hyppige løft i disse brancher

Hvordan opstår arbejdsskaderne?
Arbejdstilsynet har i 2017 reageret 2.140 gange på arbejdsmiljøproblemer i forbindelse med bevægelse, løft, bæring, træk og skub. Rutineprægede løfteopgaver slider på kroppen og kan på længere sigt føre til nedslidte medarbejdere og længerevarende arbejdsskader.
(Se statistikken fra Arbejdstilsynet her)

Hvordan opstår arbejdsulykkerne?
Arbejdsulykker der skyldes løft, bæring, skub eller træk udgør den hyppigste årsag til arbejdsulykker i Danmark. Risikoen for ulykker påstår, når kroppen pludseligt bliver overbelastet. Det kan være fordi byrden er for tung, eller fordi medarbejderen pludseligt kommer ud af balance og dermed skader ryggen. Hos Arbejdstilsynet forklarer de, at det typisk er når man ikke regner opgaven for en risiko, at de farlige situationer opstår. Det kan fx være fordi, man har løftet emnet mange gange før, eller fordi man har travlt. Det kan også skyldes, at man ikke ved hvilken teknik, man skal bruge for at løfte korrekt, eller fordi det bliver besværligt – uden man har mulighed for at bruge et hjælpemiddel. Det kan være en omkostningsrig affære for virksomheden – og ikke mindst de ramte medarbejdere - når arbejdskader og ulykker sker.

Læs mere om arbejdsulykker på Videncenter for Arbejdsmiljø her
Arbejdsulykker


Kom arbejdsskaderne i forkøbet…
Få styr på de ergonomiske løft med det samme; skån dine medarbejdere og øg effektiviteten på samme tid. Ved at benytte dig af løfteudstyr fra TAWI, får dine medarbejdere hjælpemidler til at forebygge og forhindre at arbejdsulykker eller skader opstår eller forværres. Løfteudstyr fra TAWI er effektive maskiner, der kan løse næsten alle løfteopgaver. 

Vil du vide mere? Kontakt os på telefon i dag: 86 17 22 66 eller kig nærmere på vores produkter på www.tawi.dk   

TAWI logo